jelly, bo musisz wejść w 09 i zmienić kodowanie długie. Co do domykania szyb to nie wiem czy Ci się to uda tak przestawić.
[Inne] VCDS i jego możliwości (możliwości naszych OCTAVII)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez alxxxjelly, bo musisz wejść w 09 i zmienić kodowanie długie. Co do domykania szyb to nie wiem czy Ci się to uda tak przestawić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jellyOctavii 2 FL w której nie ma już dostępu do modułu komfortu (46) uaktywnić funkcję zamykania drzwi po przekroczeniu 15km/h i automatycznego domykania szyb razem, z zamknięciem auta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggAutomatyczne zamykanie szyb to tylko z dodatkowo dołożonym alarmem (przynajmniej tak pamiętam z lektury forum).VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
teraz domykają mi się szyby w momencie przytrzymania przycisku zamykania na kluczyku i żeby zmienić to na automatyczne domykanie trzeba jakiś układ dokładać :?:
a co do kodowania, to może pomożecie, jak należy je zmienić, żeby automatycznie zamykał drzwi po ruszeniu??
moje kodowanie 09 wygląda obecnie tak:
4E180AF8F80508C040100080110091E4050100AE626D89605C 0440000000
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggjelly, przecież wyżej ci napisałem. Ryglowanie drzwi jest po osiągnięciu prędkości chyba 20 km/h a nie po ruszeniu.
Chodzi mi jednak o kodowanie, napisałem jaki mam długi kod z grupy 09 i nie wiem jak należy go zmienić, żeby ryglował drzwi po przekroczeniu określonej prędkości.
W Octavii I było prościej, bo był moduł komfortu i tam się zaznaczało tą opcję.
A tutaj nie wiem jak to przekodować :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggjelly, więc jeszcze raz Po uruchomieniu VCDS klikasz Select =>09-Cent. Elektr. => Coding=>Long Coding Helper w bajcie 0 (pierwszy od lewej) zaznaczasz bit 3 i 4.
Podobnie to wygląda jak na obrazku poniżej (nie sugeruj się, że na obrazku jest kodowanie w module komfortu).
Obrazek
Myślałem że ręcznie kodowanie trzeba zmienić a tu lipa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggjelly, a jaki masz program, którym chcesz to zakodować? ja mam VCDS 11.11.3 (stara wersja ) i ta opcja występuje.
Ale czy to zależy od programu czy od tego co sterownik obsługuje??
mój numer sterownika to: 1K0 937 087
Może to on nie obsługuje tej funkcji??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggjelly, koledzy Wojtenio i bohen, mają rację. Teraz to sprawdziłem w aucie. Przepraszam za wprowadzenie w bład. W adaptacjach zmieniasz 0 na 1 zatwierdzasz i masz ryglowanie i odryglowanie. Są tam podpowiedzi.
Bo teraz już zwątpiłem :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jellyCo oznacza bit 5 - Central Locking w/o Safe Function ???
według mie nie powinieneś mieć zaznaczonego bitu 6 - Centralne zamykanie z trybem transportowym aktywne. Mogę się jednak mylić. A próbowałeś włączyć w adaptacjach?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georggjelly, rozumiem, że jak zakodujesz to aby sprawdzić czy działa uruchamiasz auto i robisz rundkę osiągając prędkość powyżej 15 km/h ? Podobno można to też uruchomić z poziomu Maxi-Dot-a. Masz?
Maxi-Dota niestety nie mam
a i jeszcze 1 czy dobrze wydaje mi się, ze aktywny bit 3 - single door locking powinien po naciśnięciu pilota otwierać tylko drzwi kierowcy??
bo jeśli to nie ta funkcja to może ten bit nie powinien być aktywny??
Komentarz
-
Komentarz